Banner


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.

Staresina Odreda
teta NELA BULIC - DOBRO SRCE

Datum i mesto rodjenja: 31.05.1959. Zagreb.
Po obrazovanju - diplomirani ekonomista
Clan SIJ i Odreda od 10.02.1996.godine.

Od samog pocetka je bila aktivna u pomaganju deci i Upravi. Cerka Mina i sin Nenad su jedni od najaktivnijih clanova Odreda. Mina je bila i jedan od najboljih nacelnika naseg Odreda, a stekla je i zvanje - "IZVIDJAC ORAO".
Aktivnost njene dece i podrska koju je ona njima pruzala za rad u izvidjacima, preporucili su je za clana Uprave Odreda. Pocela je od blagajnika, pa zamenik staresine Odreda i sada je izabrana za STARESINU ODREDA - uz ogroman aplauz sve dece i prisutnih na Skupstini. Bez premca je vise godina unazad - najomiljeniji clan Uprave, a razlog je, pored ostalog i to - STO JE SVAKO DETE ODREDA = njena Mina i Nesa !!! Nije ni cudo sto su joj deca dala izvidjacko ime DOBRO SRCE !

Pored velikih profesionalnih obaveza koje ima u RTS kao i u kuci, ona je, uz ogromno insistiranje svih clanova Uprave, dece i roditelja, bila prinudjena da prihvati funkciju stresine Odreda. Vec duze vreme DOBRO SRCE je nezamenljivi clan Uprave i osoba koja Odred "drzi na svojim ledjima"! Svake godine (vec 7 - 8 g. unazad) ima cca 1600 casova provedenih sa decom naseg Odreda, sto je respektabilna cifra i skoro neponovljiva u WOSM-ovskim razmerama! Ovaj podatak je jos UZVISENIJI ako uzmemo u obzir da je u pitanju samohrana majka (suprug preminuo pre vise od 12 godina, inace vrhunski novinar koji je osetio, zajedno sa porodicom - svu rigidnost jednog apsolutistickog rezima).

Cast je u svojoj i odredskoj sredini imati ovakvu osobu (intelektualca, coveka i nadasve VELIKU MAJKU njene i SVE DECE NASEG ODREDA, a deca je upravo tako, s razlogom, i dozivljavaju na taborima, zimovanjima, letovanjima, putovanjima itsl)! Postalo je uobicajeno u nasem Odredu, takodje s razlogom - da roditelji, pre nego sto uplate I ratu za bilo gde, pitaju: "Da li i gospodja Nela ide?" - na potvrdan odgovr - stvar je zavrsena!

ZAHVALJUJEMO teta Neli - DOBROM SRCU
sto se, pored svih obaveza koje nesumnjivo ima, prihvatila teske duznosti staresine Odreda. Znamo, i u to smo uvereni - da je ona to uradila SAMO i ISKLJUCIVO zbog nas, njenih: poletaraca - pcelica i mladjih izvidjaca - planinki, jer je za nas i nase dobro vazno da budemo u izvidjacima!

Velika je privilegija - imati takvog staresinu i saradnika.
Resenje MUPa o upisu ovlascenog lica - klik ovde!

Njeni FRANCEKI

 

 

 

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta