Banner


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.


Mama nasih clanova odreda: mladje planinke Aleksandre i starijeg izvidjaca Marka , teta Goca - poslala nam je ove korisne informacije.
U ime redakcije sajta i svih clanova odreda ZAHVALJUJEMO SE !

--------------------------------

OVO JE VEOMA KORISNO ZNATI :

STA UCINITI AKO STE PRISILJENI DA SVOJ PIN KOD UNESETE U BANKOMAT?
Ako vas lopov ili neko drugi prisili da podignete novac na bankomatu, unesite svoj PIN naopako. Tako, ako je vas PIN 1254, vi unesite 4521. Bankomat ce vam dati novac ali ce to automatski prepoznati i kao poziv za pomoc i alarmirace policiju. Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali ljudi uglavnom ne znaju !?

KAKO VAM MOBILNI TELEFON MOZE POMOCI U VANREDNIM SITUACIJAMA?
Mada zvuci neverovatno, vas mobilni telefon moze vam spasiti zivot, ili barem zivce u nekim situacijama. Kopirajte i sacuvajte ovu stranicu, nikad se ne zna...

Npr.
- KAKO BILO GDE U SVETU POZVATI HITNU POMOC, POLICIJU.... ?

Jedinstveni broj za vanredne situacije koji sa mobilnog telefona mozete pozvati bilo gde u svetu je 112. Ukoliko je van dometa signala vase mreze a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vas telefon ce traziti bilo koju postojecu mrezu na mestu gde se nalazite. Potom ce na displeju prikazatii brojeve hitnih službi za podrucje u kojem ste. Broj 112 mozete birati cak i kada je tastatura telefona zakljucana. Probajte!

KADA KLJUCEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTOMOBILA OSTANU ZAKLJUCANI U AUTOMOBILU?

Ovaj ce vam trik jednom mozda zatrebati.
Ako vam kljuc automobila ostane zakljucan u automobilu a rezervni kljuc je u kod nekoga ko ima mobilni telefon uradite sledece: Pozovite ga sa vaseg mobilnog telefona. Vaš mobilni drzite tridesetak centimetara od vrata automobila. Osoba treba rezervni kljuc da drzi blizu svog mobilnog i da pritisne dugme za otkljucavanje. Telefoni ce preneti signal i brava vaseg automobila ce se otkljucati.


SKRIVENA REZERVA U BATERIJI VASEG MOBILNOG TELEFONA

Na zalost, mnogi ovo ne znaju.
Baterija vaseg mobilnog je pri kraju, neophodan vam je telefon, punjac nije kod vas a imate Nokia telefon! Možete aktivirati poslednju rezervu snage baterije ako ukucate *3370# i vas telefon ce pokazati 50% dopunjenu bateriju. Telefon ce ovu rezervu nadoknaditi tokom sledeceg punjenja baterije.

KAKO POTPUNO ONEMOGUCITI KORISCENJE VASEG MOBILNOG TELEFONA AKO GA NEKO UKRADE?
Morate znati serijski broj vaseg mobilnog. Otkucajte *#06# i na displeju ce se pojaviti 15-cifreni broj. Broj je jedinstven samo za vas telefon. Zapisite broj i cuvajte na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vaseg operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater ce blokirati vas telefon.
Telefon ce biti potpuno beskorisan cak i ako lopov promeni sim-karticu! I ako verovatno necete nikada dobiti natrag vas telefon, barem cete znati da ga kradljivac ne moze koristiti. To ce ga sigurno destimulisati da to dalje radi, ako svi ovo znate!

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta