Banner
11.06.2011.


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

IZVIĐACI, PAŽNJA !!!
MP3 OSTECUJE SLUH !!!

Preglasno slušanje muzike
oštećuje sluh
više nego pneumatska bušilica,
pokazala su najnovija britanska istraživanja

----------------------------------------------
Deco i roditelji nasih clanova,
molimo vas da tekst koji sledi pazljivo procitate i obratite paznju! Danas skoro da nema osobe koja ne slusa MP3 muziku - neko plejerom, a neko preko mobilnog. Sve to ninajmanje nije lose, naprotiv. Ali, problem je u preglasnoj muzici koja, naucnici su dokazali - OSTECUJE VAS SLUH!

--------------------------------------------------------

PREGLASNO slušanje muzike sa MP3 plejera oštećuje sluh više nego pneumatska bušilica, pokazala su najnovija britanska istraživanja. Podsećanja radi, pneumatska bušilica proizvodi prosečan zvuk od 110 decibela. Najmanje jedna od deset osoba koje često slušaju MP3, vole da pojačaju zvuk do kraja, ne razmišljajući da takva jačina izaziva veća oštećenja nego rad na gradilištu. Takođe, jedan od šest ispitanika, slušaju svoj MP3 glasnije nego što se stvara buka prilikom poletanja aviona, ustanovili su istraživači. S druge strane, i kada je zvuk na slušalicama podešen da stoji na sredini, i dalje se stvara oštećenje, jer jačina ovog zvuka odgovara buci koju bi proizveo vrisak stotinu dece u isto vreme!

Na pitanje, da li su svesni oštećenja koja njihov omiljeni hobi stvara, većina ispitanika nije znala šta da odgovori, već se samo osmehivala. A s obzirom na to da radnici na gradilištima nose zaštitu za uši dok obavljaju poslove, trebalo bi ozbiljno razmisliti o tome koliko sami štetimo sluhu dok uživamo u omiljenoj muzici, i zapitati se da li je to baš toliko potrebno, poručuju stručnjaci.

NOVOSTI, 10.06.2011.
--------------------------
Pogledajte i ovo - klik
-------------------------

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
dizajn: Dušan Dević
Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta