Banner
18.01.2017.


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.


Strana br. 1
Pozdrav svim clanovima naseg Odreda!
"RUSIJA 2017" (Moskva i Petrograd)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30.01.2017. - Strana br. 2 -
EPILOG UPISA
----------------------------------------------------------------------------------------------

Vreme je za slavlje, pa onda >>>Znaci, pozvani smo (nas 16, od 14 do 18 godina starosti) da krajem VII ili pocetkom VIII meseca tg. posetimo Rusiju (Moskvu 7 dana i Sant Petersburg 6 dana). Smestaj, dorucak i veceru dobijamo besplatno. Nude nam i rucak ali bi to bilo izrazito necelishodno prihvatiti i sa jednog kraja Moskve ili Petrograda dolaziti na rucak (a to je izgubljenih cca 1,5h i vratiti se nazad 1,5 = 3h sa obedovanjem!? Toliko sati izgubiti zbog obeda jednog hamburgera, piroske i sl. sto mozete pojesti usput – veoma je neizvidjacki i nebulozno). A da li mozete stici za 1,5h jer je tada najveca guzva – ne znam jer su tamo daljine 20 i vise km? Uvek se setite kako vas je cika Dragan ucio: “NE IDETE TAMO (< ili bilo gde u svetu) DA SPAVATE I JEDETE, VEC DA STO VISE VIDITE!” Tako rade pravi skauti.

Prevoz tamo i nazad nam, logicno, ne placaju skauti Rusije. Preciznije odred domacin iz Moskve cijeg staresinu poznajem vec vise od 20 godina.
Opet sam zamolio naseg bivseg clana odreda da vam On plati voz ili avion. Mislim da je bolje voz, jer cete mnoooogo vise videti. Avion je jeftiniji, da ne bude zabune.
Iako je On ljut sto nismo realizovali NJUJORK 2016. ili kasnije odlozeni 2017. kada nam je takodje bio voljan da plati avio prevoz za vas 15, pristao je da i sada finasira putne troskove za vas 15. Ali pod istim uslovima kao i ranije, a oni se potpuno poklapaju sa uslovima koji vaze u nasem odredu:
1. Redovno placena clanrina SI Srbije za 4 godina unazad.
2. Aktivnost u Odredu i na akcijama SIS i SIB.
3. Odlican uspeh u skoli.

Molim roditelje da odmah znaju – ja zbog bolesti ne mogu voditi decu, a i bio sam tamo bar 5 ili 6 puta i bolje je da ide neko ko nikada nije bio, a pitanje je i da li ikada vise moci dzabe da ode? Decu ce voditi neko koga budemo odredili tj. koji se bude prijavio da ih vodi. Tu nece biti nikakavih problema jer nasu decu na stanici ili aerodromu preuzimaju skauti tog odreda iz Moskve i onda su oni za njih odgovorni. Problema ne moze biti ako su nasa deca disciplinovana i poslusna, a da nisu takva ne bi bila ni pozvana da gratis posete Rusiju. Zna se u SIS i SIJ, kao i u skautskoj Evropi ko je PRESERN i kakava su njegova deca!? Nije ni cudo kada smo do sada posetili 34 zemlje na 4 kontinenta, a to sigurno nije ostvario nijedan odred u Evropi a mozda i svetu) i UVEK bez ikakvih problema, a i sa najvecim pohvalama domacina za nasu decu i rukovodstvo puta.
Npr. ko pusi ili pije samo pivo – ne moze biti u vodjstvu puta! A ukoliko neko od deteta to uradi na putu - istog momenta biva vraceno u Beograd. Roditelji ce pre puta morati da potpisu saglasnost i overiti ga u opstini - za snozenje tih troskova ako se to desi. U protivnom – dete ne moze ici sa nama).

VEOMA VAZANO!
Uprava i Skupstina naseg odreda, po cemu je nas odred veoma poznat u Srbiji, bivsem SI Jugoslavije i mnogo sire – nikada nece odstupiti od toga da se u nasem odredu MORAJU striktno postovati izvidjacki zakoni i Zavet. Cak i po cenu, ako to nije moguce sprovesti jer takve dece ima sve manje i manje - da se onda donese odluka o PRSTANKU RADA ODREDA, ali u nasoj sredini NIKO – NIKADA nece moci da pusi, pije i konzumira narkotike. Ovo se odnosi na poletarce i pcelice kao i sve starije brdjane i brdjanke (starosti i preko 60 godina).
Kako je u drugim odredima samo cemo vam reci – pitajte vasu decu koja idu na sva ta takmicenja i akcije!?
OK, znamo da smo jedini u SIS, SIJ, ESR i mozda jedan od 5 ili 6 odreda u WOSMu (sa izuzetkom muslimanskih zemalja gde je to nemoguce videti) gde se striktno sprovode pravila koja nismo mi u Presernu izmislili vec neko , bar 85 godina ranije - mnogo obrazovaniji i pametniji od nas
.


A sada DOOOOBRO obratite paznju:

Ukoliko neko iz naseg odreda (ne neko vec njih minimum 15 + 1=16) sebe nalazi u svemu napred navdenom neka nam sa javi na odredski mejl do 29.01.2017. (10 dana je dovoljno da dobro razmislite i dogovorite se sa vasim roditeljima). Dana 31.01.2017 ce skauti tog odreda iz Moskve doneti odluku na osnovu nase popunjene prijave za svako dete ponaosob i tada ce spisak biti zatvoren, bez mogucnosti daljeg povecanja broja dece, koji je ionako ogranicen tj. fiksiran na 15 + 1 = 16 zbog mogucnosti smestajnih kapaciteta.
Obzirom da je konacan datum za slanje svega potrebnog 30.01.2017. molimo da se na vreme prijavite a ukoliko se desi, ne do Bog, da ponovo ne bude imalo dovoljno dece koja ispunjavaju uslove (na put se ne moze ici sa 7 ili 9 njih), onda cemo otkazati i ovo predivno putovanje.
Potrebno je da sto ranije imamo imena deca radi nabavki jeftinijih avio karata (ukoliko idete avionom, mada bih ja, a i vecina vas voleli vise da idete vozom – direktna kola za spavanje BGD – Moskva - BGD).

PAZNJA!
Radi ozbiljnosti i postovanje skauta tog odreda iz Moskve, naseg donatora za vase putne troskove i samopostovanja mene samog – necu vam se vise javljati u vezi ovog puta, jer nije fer, a i degute je - da kao i za Njujork ja MOLIM vas da dzabe idete na tako jedno zivotno putovanje.
Inforamije ste dobili i kada god hocete mozete me kontaktirati preko adrese scout@ikomline.net za bilo koje pitanje! Ali sve to do 29.01.2017.
Ostajte mi u zdravlju.
Voli vas,
vas cika Dragan
P.S. Molim nasu nacelnicu Draganu Trkulju GAGU, koja ce po funkciji biti u vodstvu puta za Rusiju, da mobilnim - SMS, podseti sve clanove Odreda da procitaju mejl i ovu objasvu, jer ne bi bilo fer da zbog njihovog stalnog prisustva na FB i ne citanja njihove poste (sto je najblaze receno nekorektno prema Odredu), neko se ne prijavi na vreme, jer je pitanje da li ce biti odlaganja roka za prijavljivanje!

--------------------------------------

Strana br. 2 - EPILOG
Cika Dragan

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta