Banner
25.02.2017.


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.

25.02.2017.
Odrzana
redovna
sednica
Skupstine
Odreda

---------------
Dnevni red

Sednici je prisustvovalo 32 clana Skupstine Odreda, a potreban kvorum za odrzavanje Skupstine je 21, sto znaci znatno vise od minimalnog kvoruma. Imajuci u obzir da smo jedan od retkih, ako ne i jedini Odred u SIS koji sve skupstinske materijale dostavlja svim clanovima koji su uplatili clanarinu za 2016. godinu, sednica je bila efikasna, jer su svi imali dosta vremena da procitaju i upoznaju se sa svim izvestajima, Planom rada za 2017 i Finansijskim planom za 2017. godinu.
Obzirom da su clanovi uprave sa staresinom Odreda radili koliko su mogli, ali zbog prezauzetosti profesionalnim i licnim obavezama nisu mogli da daju maksimum, ocenjeno je da se moglo mnogo vise uraditi i da je aktivnost Odreda naglo pocela da jenjava. Na predlog Nadzornog odbora Odreda da se uvaze razlozi zbog kojih clanovi uprave i staresina nisu mogli dovoljno da se angazuju, pristupilo se pre vise od mesec dana aktivnostima izbora nove uprave. U tri navrata su pozivani roditelji da se prijave za rad u Upravi i Savetu roditelja ali se NIKO nije odazvao!??? Taj problem muci ovaj odred unazad vec 7 ili 8 godina = totalna neaktivnost roditelja, bez kojih nijedan odred u svetu ne moze da radi i opstane. Dosadasnji staresina, gospodin Srdjan Milosevic, dipl.pravnik na molbu Uprave i cika Dragana u vise navrata je moljen da se prihvati te duznosti jer bez staresine Odred po Zakonu ne moze da postoji. On je jos tada (2015) rekao da ima isuvise velikih profesionalnih i privatnih obaveza, ali se na kraju prihvatio te duznosti i radio koliko je mogao i umeo tj. koliko mu je to slobodno vreme dozvoljavalo.

Uprava odreda je donela jednoglasnu odluku da se izaberu novi clanovi Uprave i usvojen je predlog Nadzornog odbora da se u upravu naseg odreda predloze mladje osobe, doskorasnji aktivni clanovi Odreda koji su u njemu proveli 10, 15 i vise godina, a oni sada imaju od 26 do 29 godina. A ovo sve i zbog toga sto se niko od roditelja nije prijavio za rad u Upravi.

Stara Uprava je predlozila Skupstini da se za novog staresinu izabere DJORDJE MARKOVIC, aktivni clan Odreda od prvog razreda osnovne skole, a sada je apsolvent Pravnog fakulteta u Beogradu. Predlog je prihvacen jednoglasno i sa velikim aplauzom svih prisutnih, jer je On uvek bio jedan od najomiljenijih clanova Odreda.

Nakon sto je Djordje seo na mesto predsedavajuceg Skupstine, zahvalio se na poverenju svim clanovima Skusptine. Takodje i Uprave na do sada ulozenom radu i trudu i napomenuo da Odred jos uvek racuna na njih! Uputio je apel roditeljima; Bojanu Bogdanovicu, predsedniku Nadzornog odbora Odreda i cika Draganu da pomognu njemu i novoj upravi Odreda, jer bez te pomoci, kako je rekao "mi necemo moci mnogo toga da uradimo."

Novoizabrani staresina Odreda je zatim pristupio predlaganju buducih clanova Uprave ,koje su predlozili dosadasnja Uprava i Nadzorni odbor Odreda uz konsultaciji sa njim, a zadnju rec o tome ko ce biti predlozen za clana Uprave Odreda i na kojoj funkciji - imao je Djordje:

DIMITRIJE PETKOVICA DICA za ZAMENIKA STARESINE ODREDA , dugogodisnjeg aktivnog clana i nacelnika Odreda koji u maju zavrsava fakulet i M.Sc u Holandiji i vraca se u Beograd. Iako odsutan iz Srbije uvek je bio uz Odred, a nakon dolaska nove vlasti u nasoj opstini koja nam je uspostavila fakture za placanje nasih prostorija (unazad 38 godina se to nije desilo!!??) u iznosu od cca 90.000 din. godisnje i obavestila nas da ove godine nece biti dotacija, a najverovatnije ni u buduce (!!????), Dica je saznavsi to jos pre mesec i vise dana promptno reagovao i dogovorio sa tatom da na TR Odreda doznace tih 90.000 dinara - da bi deca nesmetano mogla da nastave sa radom u nasim prostorijama. I ovog puta Dici i njegovom tati, koji je uvek bio tu kada je trebalo pomoci odredu - NEIZMERNO HVALA OD SVIH CLANOVA ODREDA!

VERA VRLJANAC za SEKRETARA ODREDA, dugogodisnju clanicu Odreda i jednu od nekada najaktivnijih planinki Odreda od kako je revitaliziran njegov rad.

SANJA MILENKOVIC za BLAGAJNICU ODREDA, takodje dogogodisnju aktivnu planinku, sada mladju brdjanku,koja je uvek ostala lojalna izvidjastvu i Odredu.

Peti clan Uprave je po Statutu Odreda, a po funkciji - NACELNIK ODREDA. Njega po Statutu imenuje Uprava Odreda na predlog novog staresine, a nasa redakcija saznaje da ce to biti dosadanja nacelnica DRAGANA TRKULJA GAGA, odlican ucenik III raz. srednje skole.
=====================================

Nadzorni odbor
Iz formalno pravnih razloga - sukoba interesa (jer je mama novog staresine), gospodja MIRA KONSTANTINOVSKA vise ne moze biti u NO Odreda. Postovana gospodja MIRICA (kako je zovemo u odredu) jedne je od tri najzasluznije osobe naseg Odreda, koja vec 18 godina volonterski radi u interese dece i koja je u jednom mandatu bila i staresina Odreda, vec je odavno postala institucija u nasoj sredini. Za svoj dosadasnji rad MIRICI je urucenoa ZAHVALNICA Odreda, najvise prizmanje koje mi imamo.
Umesto Nje - izabrana je GAGINA mama, gospodja DRAGICA TRKULJA , koja se najvise istakla u radu i konkretnoj materijalnoj pomoci Odredu, od svih clanova dosadasnje Uprave Odreda.
--------------------------

Doneli smo odluku o odlasku na letovanje "ZELENIKA 2017" od 12. do 22.07.2017. godine zajedno sa nasim drugarima iz OI "SPARTAK" iz Subotice. Za dosadasnju saradnju i fenamonalno gostoprimastvo koje je staresina SPARTAKA pruzio nasoj deci na zimovanju u Subotici i taboru u Beloj Crkvi,dodelili smo ovoj legendi izvidnickoj nase najvece priznajnje - klik

Za putovanje u RUSIJU 2017. prijavilo nam se 11 devojaka, a samo 5 ispunjava uslove. Pokusacemo u dogovoru sa sponzorom putnih troskova da snizimo kriterijum i onda cemo imati i vise od 15 zainteresovanih za GRATIS putovanje u Moskvu u Petrograd - klik
----------------------
Redakcija sajta

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta