Banner
12.04.2017.


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.

Odlozeni termin >>> 29.04. do 02.05.2017.

Dana 16.05.2017. obavesteni smo od strane SI Beograda da je zakazan
NOVI TERMIN ODRZAVANJA SMOTRE za 29.06. do 02.07.2017.

NAJNOVIJI ELABORAT > klik *** Prijava - klik
----------------------------------------------------
24.04.2017.
P A Z N J A !!!
ZBOG OCEKIVANOG I PROGNOZIRANOG LOSEG VREMENA U VREME ODRZAVANJA
SMOTRE NA ADI ISTA JE
OTKAZANA DO DALJNJEG!!!

Staresinstvo SI Beograda
---------------------------------------------------------------------------------

CLANOVIMA NASEG ODREDA

Pozdrav svima!

SMOTRA SI Beograda je najvaznija akcija naseg gradskog Saveza tokom jedne godine i redovno se odrzava preko 30 godina u vreme PRVOMAJSKIH praznika.
SMOTRA se odrzava na ADI CIGANLIJI od 29.04. do 02.05.2017. Nas odred ce,
kao i svake godine do sada - ucestvovati na istoj.
Znaci, mi kao i uvek, idemo na SMOTRU naseg saveza, postujuci izvidjacka pravila
da samo najaktivniji izvidjaci tokom cele godine mogu ucestvovati na Smotri SIB i SIS!
Ocekujemo od nacelnika naseg odreda da na vreme, kako je propisano u
elaboratu - izvrsi prijavljivanje nase dece i odreda.

----------------------------------

16.05.2017.
Redakcija sajta smatra da je nepotrebno komantarisati novozakazani termin odrzavanja SMOTRE SIS,
jer je u donjem tekstu jos 19.04.2017. sve detaljno i jasno objasnjeno.

..............................................

19.04.2017.

Sinoc (18.04.2017) odrzana je zadnja sednica Uprave Odreda na kojoj je bila samo jedna tacka DR - Ucesce naseg odreda na Smotri SIB 2017 na Adi.
- Nacelnik Odreda, Srdjan Milosevic bio je zaduzen da kontaktira sa svim mladjim planinkama i vidi ko od njih zeli da ide na Smotru SIB. Referisao je Upravi da njih 4 (5) zele da idu!
- Staresinu Odreda Uprava je zaduzila da razgovara sa starijim planinkama (njih vise od 25. koliko ih je platilo clanarinu za 2016. godinu) i od tog broja prijavile su se samo njih dve (????!!!!), a to su Dunja Vasiljevic i Maja Milutinovic ali sa ogradom - da se ne mogu takmiciti!!???
- Predvodnik naseg jata "JEZIC BOCKO", Dragoslav Barbaric referisao je Upravi da su vise od 2/3 dece za vreme prvomajskih praznika van Beograda tako da ni nasi poletarci i pcelice ne mogu ucestvovati.

OBRAZLOZENJE:

Razlozi za ovako slab odziv nasih clanova je poznat vec vise godina unazad, jer vecina idu sa roditeljima u posetu rodbini ili negde sa turistickim agencijama. Vec duze vreme nasa uprava Odreda moli pa i insistira kod SI Beograda - da se termin pocetka ove prelepe akcije pomeri za zadnji dan skolske godine, imajuci u vidu mnoge prednosti bas tog termina, a pre svega :
A. Sto bi akcija mogla da traje 6 - 7 dana (jer mnogi odredi nemaju materijalnih a ni kadrovskih mogucnosti da organizuju tabor, pa bi to bio jedan mini OGLEDNI tabor za decu);
B. Jer su tada vremenski uslovi nesrazmerno povoljniji od 01.05. tg. pa odredi i roditelji ne bi strepili zbog provala oblaka i hladnoce nocu, koje se po pravili desavaju u to vreme (prognoza za 1. i 2. maj 2017.- klik)! Zbog toga slede UZASNI problemi za odrede jer je ogroman problem susenje satora (mnogi su su se ubudjali zbog toga). Nije zanemariti ni cinjenicu da je tada poseta Adi veoma velika pa bi i popularizacija SIB bila mnogo efikasnija;
C. Ocekujemo od Staba Smotre SIB da u potpunosti INOVIRA takmicarski deo Smotre, a ne da vec preko 20 godina deca uvek rade jedno teisto i onda, opravdano - gube interesovanje za ucesce na istoj - jer im je dosadno! Sasvim logicno.

D. Veoma vazan razlog za neodrzavanje Smotre SIB u vreme prvomajskih praznika je i sledece: Dokazana praksa u skolama je da se prvi dan po polasku u skolu (npr. 03.05.tg) deci daju KONTROLNI koji presudno uticu na zakljucivanje ocena. To je sasvim logicno ocekivati jer nastavnici i profesori rezonuju na sledeci nacin: Deca su imala 4 dana, a to je sasvim dovoljno vremena da se valjano pripreme za sve kontrolne koji slede. Deca koja ucestvuju na smotri nemaju NI DAN vremena za ucenje, a to nikako nije u redu! U odredima gde kod clanstva preovladjuju odlicni i vrlodobri djaci to je veoma vazno, jer kod njih vazi pravilo:
SKOLA JE MNOGO PRECA NEGO IZVIDJACI !!!

Sve ovo pisemo Staresinstvu SIB vec gooodinama ali nema nikakvog odjeka na sve to!??

POSEBNA NAPOMENA:
U zadnjih 6 ili 7 godina veliki je pad interesovanja dece za izvidjastvo. Ne samo kod nas na Dedinju i u Beogradu vec je to poprimilo globalne razmere. Narocito je zapazena nezainteresovanost roditelja za pomoc u radu odreda u Srbiji i sire. Kod nas se vec goooodinama skoro NIKO od roditelja nece prihvatiti za rad u Upravi Odreda i Savetu roditelja? Kada cuju kakava je to obaveza i odgovornost odmah pitaju (cast minornom broju izuzetaka): A koliko se to placa!!!!!????
Svaki dalji komentar je izlisan!

Cika Barba

-----------------------------------------------------------------------------------
Redakcija sajta


- radovi u toku!

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta