Banner
01.03.2018.


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.

31.03.2018.

ODRZANA
REDOVNA
SEDNICA GODISNJE
SKUPSTINE

ODREDA

Poziv


Nakon odlaganja Skupstine Odreda zbog hladoce i ne grejanja MZ jedva smo se zbrali (<rekli bi nasi stari). Apstinecija u radu je ocita i sve vodi ka, jos pre par godina donesenoj odliuci Uprave - da se pristupi i formalnom gasenju = prestanku rada Odreda, koji je preko 58 godina bio za ponos Opstini, Beogradu i Srbiji.Nismo to uradili da bi omogucili deci da idu na Smotru SIS u Belu Crkvu i ove godine u Beograd na Adi. Za Smotru SIS na Adi 2018, verovali ili ne, NIKO SE OD DECE NIJE PRIJAVIO!!!?? Razlog je vise nego opravdan jer je prvobitna cena za 10 dana na Adi bila 130 eur!!!!!????? Kasnije je snizena na 110 pa sada iznosi cca 95 eur. Revolt pravih izvidnika na Amblem Smotre SIS 2018. koje je donelo rukovodstvo SIS, a zbog toga sto na njemu nema znaka SI Srbije, takodje je u mnogome uticao na neprijavljivanje za istu!
Sledeci argument je veoma relevantan: Ako uzmemo u obzir da 10 na moru nasa deca treba da plate samo 110 eur onda je sasvim normalno sto roditelji ne mogu deci da priuste ove godine Smotru SIS u Bgdu. Bilo bi apsurdno da 2 ili 3 km od kuce deci plate toliko, a na moru samo 10 ili 15 eur vise!!??

Dogovorili smo se da se pristupi upisu novih clanova, a pokusano je vec 4 puta i skoro se niko sa nase opstine nije prijavio. Ukoliko i ove godine bude tako odluceno je da u septembru prestane rad naseg odreda ili se uvede moratirijum na rad i cacekaju neka bolja vremena i dolazak novih - boljih ljudi na celo SIS i SIB, kojima ce interes organizacije biti mnogo preci nego licni. Okruzenje u kojem bi sada trebao da deluje Odred je vise nego lose, a upuceni kazu da tako nije bilo od osnivanja 1911.godine. Nije mnogo bolje stanje ni u Srbiji, regionu, Evropi i svetu. Jedino gde cveta skautizam su muslimanske zemlje, jer se oni po svojoj veri striktno pridrzavaju izvidjackih ZAKONA i osnivackih principa.
Prosle godine smo izabrali najmladju Upravu odreda u Srbiji (niko stariji od 26 godina), ali i to nije pomoglo jer su prezauzeti poslovnim obavezama. Roditelji im nisu svojim radom pruzili podrsku, tako da smo ih jedva namolili da ostanu u Upravi i ove godine. Neshvatljivo je da neko ko ima decu u odredu nece da udje u Upravu i pomogne rad Odreda. Ali c'est la vie - kako je tako je!

----------------------
Redakcija sajta

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta