Banner
FRANCE PREŠERN


Gde radimo, koliko nas ima...
Sta radimo?
Ovih dana skoncentrisani smo na...
Slika govori vise od 1000 reci...
Saznajte sta uopsteno radimo i kako zivimo mi izvidjaci
Bez njih bi nam bilo mnogo teze...
Korisni linkovi, sponzori, zanimljivosti...
 

green hosting Dusan Devic

Ovaj sajt koristi green-based hosting,
koji čuva našu životnu sredinu.

MI SMO POLETARCI pcelice nas vole,
MI SMO MALE PCELICE i oni nas vole!

----------------------------------

Nase jato
"JEZIC BOCKO"

 
Evo i pravog JEZIC BOCKA !!!

-----------------------------------

Nekada najmladji poletarac naseg odreda i jata "JEZIC BOCKO" - klik
-----------------------------------
----------------------------------

 

Sada nesto konkretnije o nama
Jato "Lavici" oformljeno je i pocelo sa radom oktobra 2000.godine i od tada odrzava kontinuitet u radu, kroz sastanke (svake subote , od 11 do 12 h u O.S."Vojvoda Radomir Putnik") , ali i druge oblike aktivnosti, kao sto su setnje, posete, izleti, letnji tabori i zimovanja, kao i letovanja. Poletarci i pcelice jata "Lavici" uzeli su ucesca i na svim vaznim akcijama koje su upisane u izvidjacki kalendar, a odnose se i na nase najmladje clanove (Smotra izvidjaca Beograda, "Vrabac - poletarac", "Poletarceva novogodisnja jelka", "Svetosavski izvidjacki susreti", "Kviz ?"...). Nadamo se da ce u nekom buducem vremenu, oni dobiti jos vise paznje , jer to svakako i zasluzuju ! Jato je po osnivanju brojalo 15 clanova , dok (2004.) na sastanke jata dolazi 27 clanova. Organizovali smo onda dva jata "LAVICI" i "JEZIC BOCKO". Kasnije su se LAVICI osuli (kada su prerasli u mladje izvidjace i planinke) i ostao je samo jato "JEZIC BOCKO".

Sve su to dobra i pametna, zdrava i vesela deca koja su snazno zavolela izvidjastvo i mi u njima vidimo sjajnu buducnost nase organizacije ! Predvodnici jata su bili Zuja , Lucija i Marija, ali ne smemo zaboraviti i nasu Sonju koja je 2 pune godine, pre odlaska u SAD, posvetila puno svog slobodnog vremena radu sa ovim klincima, kao i sve nase brdjane: cika Dragana, teta Nelu, teta Vericu i teta Ljubinku, kao i sve one izvidjace i planinke naseg odreda koji su pruzili i pruzaju ogromnu pomoc i podrsku nasim predvodnicima i nesebicno dele svoje izvidjacko znanje sa nasim poletarcima i pcelicama!
Posao vodjenja poletaraca i pcelica kasnije preuzeli su DJOLE, VERA i DUKI, a danas to radi MILOS uz pomoc JECE i VIKTORIJE.
Kutak za poletarce je rubrika koju ce zajedno sa svojim predvodnicima uredjivati i osmisljavati poletarci i pcelice jata "JEZIC BOCKO ",a posvecena je upravo njima -
najvecem blagu naseg odreda i izvidjacke organizacije!

 

 

 

 

fp Posaljite nam e-mail FP homepage
Sajt je optimizovan za rezoluciju ekrana 1024x768 px. *** vrh strane
Izrada sajta: DD

Povratak na pocetnu stranicu Posaljite nam e-mail Mapa sajta